Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sätt smak på moset

Sätt smak på ditt potatismos genom att tillsätta crème fraiche eller gräddfil tillsammans med parmesan och soltorkade tomater. Potatismoset trivs också med sardeller, oliver eller kapris vilka ger moset ypperliga smaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Byt ut hälften av mjölken i receptet Potatismos grundrecept mot gräddfil (blandas i kall) eller crème fraiche för ett syrligare mos.
  2. Tillsätt riven ost. Välj en lagrad sort, parmesan är inte fel.
  3. Smaksättning: Hackade sardeller, strimlade soltorkade tomater, hackade oliver, kapris eller finhackad schalottenlök ger mos med mer karaktär.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 sats potatismos (men byt hälften av mjölken mot gräddfil eller crème fraiche, se länk nedan under steg 1)
  • lagrad ost t ex parmesan
Smaksättning
  • sardeller, soltorkade tomater, oliver, kapris eller schalottenlök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?