Sätergläntans mustiga fruktbröd

Betyg 2.6 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Sätergläntans mustiga fruktbröd

Haka på trenden och baka ditt eget surdegsbröd! Det här fruktbrödet blir riktigt saftigt med ingredienser som aprikos och russin. Gott med en skiva ost på till frukost!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Sätergläntans mustiga fruktbröd

Ingredienser

2 limpor

Surdeg

3 dl grovt rågmjöl
3 dl vatten

Deg

1/3 pkt jäst
1/2 l vatten
1 l vetemjöl (1 l motsvarar ca 600 g)
6 dl grovt rågmjöl (6 dl motsvarar 330 g)
2 tsk ljus sirap
knappt 2 msk salt
5 dl russin (5 dl motsvarar ca 300 g)
3 dl torkade aprikoser (3 dl motsvarar 250 g) låt ligga i blöt 3 min
5 dl valnötter eller andra nötter (5 dl motsvarar ca 200 g)

Gör så här

00:12:00
02:00:00
02:00:00
00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket gott.

    Emmely

Testa liknande recept

  • Martins enkla surdegsbröd
    Betyg 4 av 5.92 personer har röstat
    Receptet har 42 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grovt fruktbröd i form
    Betyg 3 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mörkt filmjölksbröd
    Betyg 4.5 av 5.352 personer har röstat
    Receptet har 112 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surdegsgrund på rågmjöl
    Betyg 3.9 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Julbröd med frukt och nötter
    Betyg 4.4 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Surdegsbröd
    Betyg 4 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad