Sås till gravad lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sås till gravad lax

Superenkelt och gott tillbehör som kompletterar den gravade laxen. Blanda den syrliga crème fraichen med smakrik senap och söt sirap. Krydda med salt och vitpeppar innan såsen är klar för servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop alla ingredienser, i nämnd ordning.
  2. Rör/vispa tills såsen blir tjock. Ställ kallt.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk grovkornig senap (helst osötad)
  • 2 tsk ljus sirap
  • 1 1/2 krm nymalen vitpeppar
  • 1 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan