Sås till gravad lax

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
4
Sås till gravad lax

Superenkelt och gott tillbehör som kompletterar den gravade laxen. Blanda den syrliga crème fraichen med smakrik senap och söt sirap. Krydda med salt och vitpeppar innan såsen är klar för servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Sås till gravad lax

Ingredienser

4 portioner
2 dl crème fraiche
2 msk grovkornig senap (helst osötad)
2 tsk ljus sirap
1 - 1 1/2 krm nymalen vitpeppar
1 - 1 1/2 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Så enkelt, så gott. Rekommenderas varmt. Jeanette

Jeanette

2023-04-07

Ska det verkligen vara 3/4 dl salt och socker? 3/4 msk kanske stämmer bättre! Håller med Daniel Thulin, det är verkligen MYCKET konstiga propotioner.

Kristina

2004-07-10

Ska det verkligen vara 3/4 dl salt och socker? 3/4 msk kanske stämmer bättre! Håller med Daniel Thulin, det är verkligen MYCKET konstiga propotioner.

Kristina

2004-07-10

Testa liknande recept

Pepparrotsröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kall senapssås
Betyg 2.5 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Skaldjur med två dipsåser
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling i dragon och senapssås med ris
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskwok med senapssås
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med ris och broccoli
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga