Sås till gravad lax
Superenkelt och gott tillbehör som kompletterar den gravade laxen. Blanda den syrliga crème fraichen med smakrik senap och söt sirap. Krydda med salt och vitpeppar innan såsen är klar för servering.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001
Ingredienser
4 portioner
2 dl crème fraiche
2 msk grovkornig senap (helst osötad)
2 tsk ljus sirap
1 - 1 1/2 krm nymalen vitpeppar
1 - 1 1/2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så enkelt, så gott. Rekommenderas varmt. Jeanette
Jeanette
2023-04-07Ska det verkligen vara 3/4 dl salt och socker? 3/4 msk kanske stämmer bättre! Håller med Daniel Thulin, det är verkligen MYCKET konstiga propotioner.
Kristina
2004-07-10Ska det verkligen vara 3/4 dl salt och socker? 3/4 msk kanske stämmer bättre! Håller med Daniel Thulin, det är verkligen MYCKET konstiga propotioner.
Kristina
2004-07-10