Äppel- och blomkålssallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äppel- och blomkålssallad

En hälsosam och mumsig sallad på äpplen och blomkål som blandas med senapsdressing och smakas av med valfria kryddor. Salladen passar till de flesta kötträtter!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvera, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Ta bort rotstocken och skär/hyvla blomkålen riktigt tunt.
  2. Rör ihop crème fraiche med senap. Vänd ner blomkål och äpple i dressingen, smaka av med salt och peppar. Vänd ner grönsalladen vid serveringen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 röda äpplen
  • 1/2 blomkålshuvud (à ca 400 g)
  • 4 dl crème fraiche med äpple och pepparrot (4 dl smaksatt crème fraiche motsvarar 4 dl crème fraiche smaksatt med 1 msk riven pepparrot och 2 msk äppelmos)
  • 3 msk skånsk senap
  • 1 påse blandad. krispig sallad (à 150 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan