Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Sardelldipp

Väldigt snabblagad och enkel sardelldipp att förgylla midsommarbuffén med. Fyllig crème fraiche och majonnäs får smak av vitlök, fransk senap, kapris och persilja. Hissnande gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop crème fraiche och majonnäs.
  2. Pressa i vitlöksklyftorna och blanda ner senapen.
  3. Hacka sardellerna, rör ner dem, kaprisen och persiljan. Låt gärna smakerna bekanta sig med varandra en stund i kylen före servering.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk lätt crème fraiche
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk fransk senap
  • 1 burk sardeller
  • 4 msk kapris
  • 1 dl hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info