Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sambalsnäcka

Det här trevliga receptet på sambalsnäcka är ett smakrikt och kryddigt recept på en panna av spätta, potatis, bönor, kokosmjölk och asiatiska kryddor. En mycket fräsch och intressant smakupplevelse samt en utmärkt och uppskattad vardagsmiddag!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla spättafilén. Skala och skär potatisen i små klyftor. Tina bönorna. Dela dem i mindre bitar. Skölj, kärna ur och finhacka chilifrukten.
  2. Värm olja i en stor stekpanna eller wok. Lägg i potatisklyftorna och låt dem få färg och bli genomstekta på svag värme.
  3. Tillsätt bönor, chili, fiskstrimlor, salt, peppar, curry, kokosmjölk, socker, sambal oelek och hackad koriander eller mald. Låt småputtra några minuter. Servera med citronklyftor och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g spättafilé
  • 3 potatisar
  • 1 paket bönor (à ca 250 g)
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk curry
  • 1/2 burk kokosmjölk
  • 1 tsk socker
  • 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 msk hackad koriander (2 msk hackad motsvarar 1/2 tsk mald)
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan