Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto

Betyg 3.7 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto

En fantastisk tallrik med saftigt salviastekt kycklingbröst. Till detta serverar du en kladdig tomatrisotto där du hittar smaker från parmesan, vitt vin och soltorkade tomater.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Salviastekt kycklingbröst med tomatrisotto

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbröst

600 g kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm nymalen peppar
1/2 dl hackad, färsk salvia eller torkad salvia (1/2 dl färsk motsvarar 2 tsk torkad)

Tomatrisotto

1 l vatten
2 msk konc kycklingfond
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
4 dl arborioris
2 dl vitt vin
100 g inlagda soltorkade tomater (100 g motsvarar ca 15 stycken)
250 g körsbärstomater
50 g smör
3 dl finriven parmesan
2 krm salt
2 krm svartpeppar
rucola till servering

Gör så här

00:02:00
00:30:00
00:05:00
00:01:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Har massor av salvia och ruccola i grönsakslandet just nu och i kylen finns kyckling och körsbärstomater. Inget vitt vin, men dock lite rosévin...undrar hur risotton blir med rosévin?

    Gunilla

Testa liknande recept

  • Saltimbocca av kycklingbröstfilé
    Betyg 3.5 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling med pastapesto och mozzarella
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kyckling couscous med mandelyoghurt
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad