Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Salviastekt kyckling med varm grönsaksröra

Ett matigt och smakrikt recept på salviastekt kyckling med nyttig varm grönsaksröra. Du gör receptet av bland annat kycklingbröst, zucchini, paprika, purjolök och timjan. Aptitligt och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Peta in två salvia blad under varje kycklingskinn. Stek den i rapsolja och häll över vatten och buljongtärning. Lägg över aluminiumfolie och tillaga i ugn tills innertemperaturen är ca 72°C.
  3. Skala och skär ner alla grönsaker till jämnstora bitar och fräs dem i lite rapsolja. Tillsätt lagerblad och timjan samt vinägern. Salta och peppra. Låt grönsakerna absorbera vinägern och häll sedan på buljongen som kommer ifrån kycklingen.
  4. Koka tills grönsakerna är klara, ca 20 minuter. Skär kycklingen i skivor. Servera kycklingen med grönsaksröran.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 kycklingbröst med skinn
  • 12 salviablad
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 zucchini
  • 5 morötter
  • 5 palsternackor
  • 2 - 3 röda paprikor
  • 1 purjolök
  • 1 - 2 lagerblad
  • 1 - 2 tsk timjan (torkad)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer