Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salviapanna

Mumsigt och lättlagat recept till din vardagsmiddag. Salviapannans goda smak kommer ifrån kycklinglever, lök, paprika och färsk salvia. Servera pannan med ris, pasta eller couscous.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Skär levern i mindre bitar.
  2. Fräs lök och lever i oljan i en stekpanna under omrörning. Skölj, kärna ur och hacka paprikan. Låt paprikan fräsa med någon min. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt vatten och soja och låt puttra någon min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och häll i pannan. Låt puttra 1 min. Rör i salvian.
  4. Servera salviapannan med ris, pasta eller couscous.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 400 g färsk eller djupfryst kycklinglever
  • 1 msk olja
  • 2 paprikor (gärna i olika färger)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 msk soja
  • 1 msk majsstärkelse (maizena)
  • 2 msk hackad färsk salvia
Lägg till i inköpslistan