Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Salviakyckling med prosciutto och potatis

Utsökt kycklingfiléer med smak av salvia och prosciuttoskinka. Servera den utsökta salviakycklingen med prosciutton och potatis i en god sky av vitlök, vitt vin och kycklingfond.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skiva potatis och vitlök. Lägg det i en långpanna.
  3. Blanda vatten, vin, olja, kycklingfond och peppar och häll det över potatisen.
  4. Stek i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
  5. Lägg i ett salviablad eller lite torkad salvia i varje kycklinglårfilé eller skär ett snitt i kycklingfilén och lägg i salvian. Krydda med salt och peppar. Vik ihop och fäst med en tandpetare.
  6. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna tills de får färg. Linda skinkskivorna runt kycklingen. Skölj och dela cocktailtomaterna.
  7. Lägg kycklingen och cocktailtomaterna i långpannan bland potatisen när det återstår ca 15 minuter. Späd med vatten. Servera kycklingen med potatisen och strö gärna över lite hackad färsk salvia.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis (av mjölig sort)
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 krm svartpeppar
  • 450 g kycklingbröstfiléer (eller kycklinglårfileer)
  • 8 färska salviablad eller 1 tsk torkad (1 tsk ca 8 blad)
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 msk smör (eller margarin)
  • 8 st små skivor prosciutto (8 skivor motsvarar ca 100 g)
  • 1 ask cocktailtomater (à ca 250 g)
  • 1 1/2 dl vatten (att späda med)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer