Salviakyckling med prosciutto och potatis

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
1
Salviakyckling med prosciutto och potatis

Utsökt kycklingfiléer med smak av salvia och prosciuttoskinka. Servera den utsökta salviakycklingen med prosciutton och potatis i en god sky av vitlök, vitt vin och kycklingfond.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Salviakyckling med prosciutto och potatis

Ingredienser

4 portioner
1 kg potatis (av mjölig sort)
3 st vitlöksklyftor
3 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
2 msk olivolja
2 msk konc kycklingfond
1 krm svartpeppar
450 g kycklingbröstfiléer (eller kycklinglårfileer)
8 färska salviablad eller 1 tsk torkad (1 tsk ca 8 blad)
1 tsk salt
svartpeppar
1 msk smör (eller margarin)
8 st små skivor prosciutto (8 skivor motsvarar ca 100 g)
1 ask cocktailtomater (à ca 250 g)
1 1/2 dl vatten (att späda med)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Potatisen är fantastisk, och går ju att använda till annat med ...

Malin

2007-02-09

Testa liknande recept

Saltimbocca
Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saltimbocca av kycklingbröstfilé
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saltimboca
Betyg 2.1 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italienska kycklingbröst med vitello tonnatopotatis
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza med olivkräm och prosciutto
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitlöksstekt kycklingbröst
Betyg 4.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga