Salviakyckling med prosciutto och potatis
Utsökt kycklingfiléer med smak av salvia och prosciuttoskinka. Servera den utsökta salviakycklingen med prosciutton och potatis i en god sky av vitlök, vitt vin och kycklingfond.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001
Ingredienser
4 portioner
1 kg potatis (av mjölig sort)
3 st vitlöksklyftor
3 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
2 msk olivolja
2 msk konc kycklingfond
1 krm svartpeppar
450 g kycklingbröstfiléer (eller kycklinglårfileer)
8 färska salviablad eller 1 tsk torkad (1 tsk ca 8 blad)
1 tsk salt
svartpeppar
1 msk smör (eller margarin)
8 st små skivor prosciutto (8 skivor motsvarar ca 100 g)
1 ask cocktailtomater (à ca 250 g)
1 1/2 dl vatten (att späda med)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Potatisen är fantastisk, och går ju att använda till annat med ...
Malin
2007-02-09