Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Salviakryddad fläskkotlett med gräddkokta grönsaker

Salviakryddad fläskkotlett med gräddkokta grönsaker är en mäktig middag med värmande och mättande ingredienser och smaker. Koka potatis till fläskkotletterna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kotletterna i brynt matfett på medelvärme, 3-4 min på var sida. Krydda med salt, peppar och salvia.
  2. Grönsaker: Fräs brysselkål, broccoli och lök i matfettet i en kastrull. Rör ner grädde och senap. Smaka av med salt och peppar. Låt koka ihop 4-5 min.
  3. Servera fläskkotletterna med grönsakerna och kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk salvia
Gräddkokta grönsaker
  • 100 g brysselkål (färsk, halverade)
  • 1 bukett broccoli (färsk, i små buketter)
  • 1 rödlök (klyftad)
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 msk smör
  • 1/2 msk dijonsenap
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer