Salviadoftande linsbolognese med tagliatelle
Lyssna på det här: En salviadoftande linsbolognese med tagliatelle! Doftar och smakar ljuvligt. Rotselleri, morot och röda linser är basen i bolognesen och den kryddas sedan till önskad smak. Servera tillsammans med en sallad gjord på ruccola och pinjenötter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2020
Ingredienser
4 portioner
Sås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
ca 200 g rotselleri
1 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 1/2 dl torra röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk japansk soja
6 dl vatten
1/2 kruka salvia
salt
peppar
4 port pasta (gärna tagliatelle, fullkorn)
Till servering
70 g pinjenötter
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2551 KJ / 610 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater78 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott, lätt att göra och mättande. En klar favorit.
Anna-carin
2020-04-06