Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salvia- och timjanskorv med stekta lingon och citronpotatis

Salvia- och timjanskorv med stekta lingon är en god korvrätt för att variera vardagen. Rostad potatis i ugn med olivolja och citronskal är ett enkelt tillbehör och de stekta lingonen med honung, lök och timjan är även goda istället för lingonsylt till köttbullar, köttfärslimpa och annnan vardagsmat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Riv skalet och pressa saften från citronen.
  3. Tvätta potatisen. Lägg den på en plåt eller i en ugnssäker form. Blanda potatisen med olivoljan och citronskalet. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen 20-25 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  4. Skala och skär löken i klyftor. Stek dem i matfettet.
  5. Tillsätt lingonen när löken fått färg och stek ytterligare ca 5 minuter.  Rör ner honung, timjan och smaksätt med citronsaften.
  6. Servera stekt eller grillad korv med rostad potatis och lingon.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 citron
  • 900 g sparrispotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • peppar
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 250 g lingon (frysta eller färska)
  • ca 3/4 dl flytande honung
  • 1/2 tsk timjan
Till servering
  • grovmalen korv
  • timjan
  • salvia
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2773 kJ / 664 kCal