Frittata och tomatsoppa med mozzarella och örtolja

En frittata är som en matigare variant på en italiensk omelett där du tager vad du haver. Perfekt rätt att göra när man har ägg och potatis över hemma, bara att blanda ner sina favoriter från kyl och frys!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012

Ingredienser
4 portioner
Frittata
450 g sparrispotatis
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 förp mozzarella
5 ägg
1 dl vatten
salt och peppar
Tomatsoppa
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk oregano
1/2 kruka salvia
1 msk vatten
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: lite mozzarella kan ev tålas. Uteslut annars.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellan.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Frittata går utmärkt att tillaga kvällen innan. Skär den i små bitar och låt den bli varm i soppan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2220 KJ / 530 kCal
Fett24.3 g
Kolhydrater51.6 g
Protein21.6 g
Kommentar
Mycket gott! Nästa gång ska jag dock krydda lite mer på "omeletten".
Carolin
2012-02-22