Frittata och tomatsoppa med mozzarella och örtolja

3
1
Frittata och tomatsoppa med mozzarella och örtolja

En frittata är som en matigare variant på en italiensk omelett där du tager vad du haver. Perfekt rätt att göra när man har ägg och potatis över hemma, bara att blanda ner sina favoriter från kyl och frys!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012

Frittata och tomatsoppa med mozzarella och örtolja

Ingredienser

4 portioner

Frittata

450 g sparrispotatis
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 förp mozzarella
5 ägg
1 dl vatten
salt och peppar

Tomatsoppa

2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk oregano
1/2 kruka salvia
1 msk vatten

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: lite mozzarella kan ev tålas. Uteslut annars.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellan.

Gör så här

Tips

Kockknepet: Frittata går utmärkt att tillaga kvällen innan. Skär den i små bitar och låt den bli varm i soppan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Carolin

2012-02-22

Mycket gott! Nästa gång ska jag dock krydda lite mer på "omeletten".

Näringsvärde per portion

Energi 2220 KJ / 530 kCal
Fett 24.3 g
Kolhydrater 51.6 g
Protein 21.6 g
Läs mer om näringsvärden