Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Frittata och tomatsoppa med mozzarella och örtolja

En frittata är som en matigare variant på en italiensk omelett där du tager vad du haver. Perfekt rätt att göra när man har ägg och potatis över hemma, bara att blanda ner sina favoriter från kyl och frys!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Frittata: Skala potatis och lök. Skiva potatisen tunt och strimla löken. Kärna ur och tärna paprikan.
  3. Stek potatisen i olivoljan ca 5 minuter i en stekpanna. Tillsätt lök och paprika och stek ytterligare 3 minuter.
  4. Häll fräset i en ugnssäker form (20 x 30 cm, för 4 port). Toppa med 1/3 av mozzarellan.
  5. Vispa ihop ägg och vatten. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen i formen.
  6. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Tomatsoppa: Skala och finhacka vitlöken. Fräs i hälften av olivoljan i en stor kastrull.
  8. Tillsätt krossade tomater, buljong och oregano. Krydda med salt och peppar och låt koka ihop under lock ca 10 minuter. Mixa soppan slät innan serveringen och späd eventuellt med mer vatten.
  9. Finhacka eller mixa salvia med resten av olivoljan och vattnet.
  10. Skär frittatan i bitar och servera med soppan toppad med resten av mozzarellan och örtolja.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: lite mozzarella kan ev tålas. Uteslut annars.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mozzarellan.

Tips

Kockknepet: Frittata går utmärkt att tillaga kvällen innan. Skär den i små bitar och låt den bli varm i soppan.

Ingredienser

Portioner: 4
Frittata
  • 450 g sparrispotatis
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • 1 förp mozzarella
  • 5 ägg
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
Tomatsoppa
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 kruka salvia
  • 1 msk vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2220 kJ / 530 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer