Frittata och tomatsoppa med mozzarella och örtolja
En frittata är som en matigare variant på en italiensk omelett där du tager vad du haver. Perfekt rätt att göra när man har ägg och potatis över hemma, bara att blanda ner sina favoriter från kyl och frys!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2012
Ingredienser
4 portioner
Frittata
450 g sparrispotatis
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk olivolja
1 förp mozzarella
5 ägg
1 dl vatten
salt
peppar
Tomatsoppa
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g krossade tomater
4 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 tsk oregano
1/2 kruka salvia
1 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2220 KJ / 530 kCal
Fett24.3 g
Kolhydrater51.6 g
Protein21.6 g
Kommentar
Mycket gott! Nästa gång ska jag dock krydda lite mer på "omeletten".
Carolin
2012-02-22