Saltinbakade rödbetor

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Saltinbakade rödbetor

De saltinbakade rödbetorna blir extra smakrika. Tillagningstiden beror på hur pass nyskördade betorna är, samt givetvis också hur stora de är. Rödbetorna får precis lagom sälta av salttäcket och är ypperliga som tillbehör till fisk, kyckling och fläskkött.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Saltinbakade rödbetor

Ingredienser

4 portioner
1 kg grovsalt
1 dl vetemjöl
2 äggvitor
1 dl vatten
500 g rödbetor

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • På riktigt 1kg salt?? Som sen bara slängs? Galenskap.

    Petra

  • Hej! Ni skriver att rätten är äggfri, men i receptet ingår äggvita. Hur tänker ni kring det "äggfria"?

    Jeanette

    Oh nej! Tack Jeanette för att du uppmärksammade oss på detta. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Vegetarisk Wellington
    Betyg 4.2 av 5.59 personer har röstat
    Receptet har 28 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rödbetsbröd med tapenade
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kokta rödbetor
    Betyg 4.7 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Rödbetslasagne med timjan
    Betyg 4.2 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad