Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saltinbakad ädelfisk

Saltinbakad ädelfisk är ett gott fiskrecept med perfekt sälta och smak. Detta recept med fet fisk som lax, röding eller öring tillagas i ugnen och innehåller rikligt med salt samt lite vetemjöl.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ta ur fisken och skrapa bort blodhinnor i ryggraden. Skölj fisken noga och torka ur den med papper.
  3. Lägg över fisken i en stor, platt ugnsform och bädda in den i salt. Gör en kulle av salt över hela fisken och sprid ut mjölet tunt över. Fukta salthögen med en blomspruta, ca 5 duschar räcker. Ställ in formen i mitten av ugnen. Fisken blir klar på ca 45 minuter.
  4. Lyft försiktigt över fisken på ett serveringsfat med hjälp av en stekspade. Knacka sönder saltskalet från mitten av saltkullen och se till att allt salt kommer åt sidan innan du börjar ta bort skinnet, annars blir fisken för salt! Skinnet dras lättast av från ryggpartiet.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 kg fet fisk t ex röding, regnbåge, öring, harr, lax eller sik
  • 2 pkt grovsalt (à ca 800 g)
  • 1 1/2 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan