Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kyckling diavolo

Kyckling diavolo är en angenäm och kryddstark middagsrätt där du marinerar kycklingen ett par timmar innan tillagning. Servera kycklinghalvorna med kokt ris, pasta eller potatis, gröna bönor och citronklyftor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvera kycklingarna och lägg dem på ugnsfolie i en långpanna.
  2. Blanda citronsaft, olja, salt, peppar och paprikapulver. Kärna ur pepparfrukterna och hacka dem fint.
  3. Strimla salviabladen och blanda ner dem och pepparn i kryddoljan.
  4. Pensla kycklinghalvorna, både in- och utvändigt med såsen och lägg dem sedan med skinnsidan upp i långpannan. Svep om folien och låt kycklingen ligga ett par timmar och marinera. Öppna folien över kycklingarna och stek dem i 200°C mitt i ugnen ca 40 min.
  5. Höj temperaturen i ugnen till 225°C. Strö riven ost över kycklinghalvorna och stek ytterligare ca 15 min. Servera dem med kokt ris, pasta eller potatis, gröna bönor och citronklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kycklingar (à ca 1 kg)
  • pressad saft av 1 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 3 spanska pepparfrukter
  • 10 salviablad
  • 1 dl grovt riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / -1 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer