Saltimboca

Betyg 2.1 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Saltimboca

Bjud på en smarrig medelhavsrätt, med rötter i Italien, som du snabbt svänger ihop. Bräsera kycklingfiléerna, rullade med rökt skinka och salvia, i vitt vin och ät dem sedan med nudlar eller klyftpotatis med salladskrydda och krispig grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2000

Saltimboca

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
4 skivor rökt skinka
4 färska salviablad eller krossad torkad (4 färska blad motsvarar 4 krm krossad torkad salvia)
2 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin
nudlar eller klyftpotatis
grönsallad

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Saltimbocca skall göras på kalvkött, parmaskinka och färsk salvia. Såsen skall helst göras på Marsalavin. Detta recept bör - för att undvika missförstånd - döpas om till variant av Saltimbocca.

Jörgen

2008-02-14

Testa liknande recept

Italienska kycklingbröst med vitello tonnatopotatis
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Minispett med parmaskinka och butternutpumpa
Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Teriyakiwok kyckling med nudlar
Betyg 3.6 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Serranokyckling med vårsallad och salsa verde
Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Kyckling diavolo
Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Serranochips
Betyg 3.6 av 5.65 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad