Saltimboca

Betyg 2.1 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Saltimboca

Bjud på en smarrig medelhavsrätt, med rötter i Italien, som du snabbt svänger ihop. Bräsera kycklingfiléerna, rullade med rökt skinka och salvia, i vitt vin och ät dem sedan med nudlar eller klyftpotatis med salladskrydda och krispig grönsallad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2000

Saltimboca

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingfiléer
4 skivor rökt skinka
4 färska salviablad eller krossad torkad (4 färska blad motsvarar 4 krm krossad torkad salvia)
2 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin
nudlar eller klyftpotatis
grönsallad

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Saltimbocca skall göras på kalvkött, parmaskinka och färsk salvia. Såsen skall helst göras på Marsalavin. Detta recept bör - för att undvika missförstånd - döpas om till variant av Saltimbocca.

    Jörgen

Testa liknande recept

  • Teriyakiwok kyckling med nudlar
    Betyg 3.5 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kyckling diavolo
    Betyg 2.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad