Salthalstrad kungsfisk med grönsaksvinägrett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Avancerad

Salthalstrad kungsfisk med grönsaksvinägrett

Salthalstrad kungsfisk med grönsaksvinägrett är ett avancerat recept för den som tycker om fisk och söker en utmaning i köket. Servera den halstrade fisken med grönsaksvinägrett och potatis-svampragu.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in stekpannan med matolja och strö ett tunt lager salt i den. När pannan är varm läggs fisken i med skinnsidan ned. Peppra. Vänd efter ca 2 min och stek filén gyllene även på denna sida.
  2. Vinägrett: Skölj, kärna ur och tärna paprikan fint. Skär gräslöken fint. Blanda matolja med vinäger, salt och peppar samt de tärnade grönsakerna.
  3. Skiva potatisen och dela ostronskivlingen i mindre bitar. Bryn detta i matfettet i en stekpanna. Salta och peppra.
  4. Servera den halstrade fisken med grönsaksvinägrett och potatis-svampragu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kungsfiskfiléer eller gösfilè med skinn (à 180 g)
  • 1/2 msk matolja
  • 1/2 dl salt
  • 1 krm peppar
  • 12 potatisar (kokta)
  • 200 g ostronskivling
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
Grönsaksvinägrett
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl matolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan