Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Salta jordnötskakor med nötcrème

Jordnötskakor i ett lättlagat recept som är uppbyggt kring vanliga, runda småkakor av mördeg. Kakorna läggs i dubbla lager och får ett smarrigt skikt av nötkräm och grovhackade, salta jordnötter emellan. Där har du en annorlunda och spännande variant på våra populära nötkakor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Börja med att baka en härlig Mördeg.
  3. Finhacka nötterna. 
  4. Gör en rulle av degen ca 30 cm lång (för 25 kakor) och lägg i kylskåp minst 1 timme. Skär rullen i tunna skivor ca 1/2 cm tjocka och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
  5. Bred lite hasselnötskräm på kakorna och strö nötter på hälften av kakorna och lägg ihop dem till dubbla kakor.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: ca 25 st
  • 1 sats mördeg
  • 1/2 dl salta jordnötter
  • 1 dl hasselnötskräm
Lägg till i inköpslistan