Salt lakritskola

Hör upp alla lakritsfantaster! Det här är kolan ni inte får missa. Söt och seg som en kola ska vara, men med tydligt sting av salmiaksalta lakritskarameller. Men koka hellre två satser än att dubbla receptet – det är grundregeln för ett lyckat kolakok.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hade ingen svart karamellfärg blandade i lite maggisoya istället gjorde smaken bättre och istället för rulla in bitarna i papper pudra jag kollorna med oboy pulver blev väldigt smarriga så prova själv får vi se vad ni tycker.
Rickard
2025-05-01Superläbbbig i smaken😳
Catharina
2024-12-29Jag är så tacksam att någon för några år sedan skrivit att ha i svart karamellfärg (nu står det i receptet) Det gör mycket! Jag kokar till 127 grader (så de kan stå framme utan att kleta) och lägger i knäckformar. Mycket flingsalt på varje. Toppenrecept!
Marléne
2024-12-24