Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salsiccia med ljummen potatissallad

Den italienska salsiccian gör sig bra med en ljummen potatissallad med sälta från kapris, krydda från dijonsenap och fräschör från rödlök, rädisor och färsk persilja. Servera med hjärtsallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatissallad: Koka potatisen och se till att den inte kokar sönder.
  2. Hacka kaprisen och blanda med senap, vinäger, vatten och olivolja i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ansa och skiva rädisorna tunt. Skala och skiva löken. Hacka persiljan. Vänd ner allt i dressingen.
  4. Korv: Stek korven runtom i oljan ca 10 minuter.
  5. Skär salladen i klyftor.
  6. Dela potatisen och vänd ner den i skålen.
  7. Servera salsiccian med potatissallad och hjärtsallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatissallad
  • 900 g potatis
  • 1 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 125 g rädisor
  • 1 rödlök
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Korv
  • 600 g färsk salsiccia
  • 1 tsk olja
  • 2 hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2824 kJ / 676 kCal