Salsiccia med ljummen potatissallad

1
11
Salsiccia med ljummen potatissallad

Genom att först koka lök i buljong och vinäger, mixa med senap och olja och sedan slå över ljummen potatis får man en upphottad och mer smakrik variant på en fransk potatissallad. Grymt gott tycker vi! Håller du med?

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Salsiccia med ljummen potatissallad

Ingredienser

4 portioner
1 påse delikatesspotatis (à 900 g)
1 ask sockerärtor (à 150 g)
1/2 knippe rädisor
3 msk kapris
1 påse babyspenat (à 65 g)
300 g färsk/rå salsicciakorv
1 msk olivolja (till stekning)
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Dressing

4 schalottenlökar
1 dl vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1/2 dl olivolja

För alla

Fri från glutenfri, men kontrollera innehållet i korven.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och korven.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och korven.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden och korven.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Marie

2012-02-21

Tyckte personligen mycket om denna rätt! Jag köpte äkta italiensk salsiccia (inte riktigt lika god som den riktigt färska och lokalproducerade man får i en mataffär i Italien, men ändock helt ok). Salladen var verkligen jättefräsch, och jag gillar delikatesspotatisen (som jag säkerligen kommer att använda fler gånger). Detta var ingen favorit hos sambon, fick ingen kommentar alls av bonusdottern (14 år)... Det tog c:a 40-45 min. att tillaga. Detta är absolut en rätt jag kommer tillaga igen, även om resten av familjen inte gillade den fullt ut.

Anne

2012-02-15

En enkel rätt som går snabbt att tillaga. Ingredienserna är lätta att hitta. Vi har inte använt salciccia tidigare så det blev en positiv upplevelse med smak och sting till det övriga. Det är också en bra variation till den vanliga svenska korven. Sockerärter är också alltid gott i mat. Detta kommer vi säkert göra igen för det var enkelt att laga och det var gott.

Leena

2012-02-14

Vi äter kryddiga korvar lite då och då men salsiccia har vi faktiskt inte provat tidigare. En angenäm erfarenhet, dock tyckte inte sonen om den lite grövre konsistensen. Det blev både vackert och mycket gott. Kanske lite fel proportioner, för mycket potatissallad i förhållande till mängden korv. Detta kommer vi helt klart att göra fler gånger men med lite mer korv så att det blir ett par lunchlådor också.