Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Salsicciagryta

En mustig gryta som får mycket smak av korvtärningar av salsiccia. Lagas snabbt ihop med tomatsås, lagerblad, färska tomater och frisk persilja. Servera härlig pressad potatis till, luftigt och gott till den goda grytan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär korven i bitar.
  3. Stek lök, vitlök och korv i omgångar i oljan och lägg över i en stor kastrull. Blanda ner pastasåsen och lagerbladen. Låt allt koka upp och sjud sedan utan lock ca 8 minuter.
  4. Skär tomaterna i halvor. Hacka persiljan.
  5. Smaka av grytan med salt och peppar. Lägg i tomater och persilja.
  6. Pressad potatisen och servera till grytan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 förp salsicciakorv (à 240 g)
  • 1 msk olja
  • 390 g pastasås med basilika
  • 2 lagerblad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 kruka persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2579 kJ / 616 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer