Grillad salsiccia med gremolatapotatis och parmesan | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad salsiccia med gremolatapotatis och parmesan

Grillad salsiccia med gremolatapotatis och parmesan är en somrig och god lunch. Gremolatapotatis är färskpotatis med vitlök, persilja och citron - det perfekta tillbehöret till korven.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gremolatapotatis: Koka potatisen.
  2. Skala och riv vitlöken. Plocka och grovhacka persiljan. Riv av skalet på citronen. Blanda vitlök, persilja och citronskal med oljan till gremolata.
  3. Vänd ner gremolatan i potatisen, smaksätt med salt, peppar och några droppar citronjuice.
  4. Grilla salsiccian enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera gremolatapotatisen med grillad salsiccia och parmesan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 salsicciakorvar
  • 100 g flagad parmesanost
Gremolatapotatis
  • 900 g färskpotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan