Salsiccia med ljummen potatissallad

Genom att först koka lök i buljong och vinäger, mixa med senap och olja och sedan slå över ljummen potatis får man en upphottad och mer smakrik variant på en fransk potatissallad. Grymt gott tycker vi! Håller du med?
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Ingredienser
4 portioner
1 påse delikatesspotatis (à 900 g)
1 ask sockerärtor (à 150 g)
1/2 knippe rädisor
3 msk kapris
1 påse babyspenat (à 65 g)
300 g färsk/rå salsicciakorv
1 msk olivolja (till stekning)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Dressing
4 schalottenlökar
1 dl vatten
1 1/2 msk konc kycklingfond
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1/2 dl olivolja
Gör så här
00:15:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stTyckte personligen mycket om denna rätt! Jag köpte äkta italiensk salsiccia (inte riktigt lika god som den riktigt färska och lokalproducerade man får i en mataffär i Italien, men ändock helt ok). Salladen var verkligen jättefräsch, och jag gillar delikatesspotatisen (som jag säkerligen kommer att använda fler gånger). Detta var ingen favorit hos sambon, fick ingen kommentar alls av bonusdottern (14 år)... Det tog c:a 40-45 min. att tillaga. Detta är absolut en rätt jag kommer tillaga igen, även om resten av familjen inte gillade den fullt ut.
Marie
En enkel rätt som går snabbt att tillaga. Ingredienserna är lätta att hitta. Vi har inte använt salciccia tidigare så det blev en positiv upplevelse med smak och sting till det övriga. Det är också en bra variation till den vanliga svenska korven. Sockerärter är också alltid gott i mat. Detta kommer vi säkert göra igen för det var enkelt att laga och det var gott.
Anne
Vi äter kryddiga korvar lite då och då men salsiccia har vi faktiskt inte provat tidigare. En angenäm erfarenhet, dock tyckte inte sonen om den lite grövre konsistensen. Det blev både vackert och mycket gott. Kanske lite fel proportioner, för mycket potatissallad i förhållande till mängden korv. Detta kommer vi helt klart att göra fler gånger men med lite mer korv så att det blir ett par lunchlådor också.
Leena
Det blir sällan korv till middag hos oss, men just italiensk salsiccia är vi förtjusta i. Det var smidig tillagning, det tog ca 40 minuter. Vi rostade rödbets- och sötpotatisklyftor i ugn istället för att koka vanlig potatis. Tallrikarna blev vackra färgpaletter och det smakade mycket gott! Rotsakerna, kaprisen, korven och senapsdressingen gav en fin balans mellan sött, salt och stark kryddsmak. Alla i familjen åt med god aptit och vill gärna ha detta igen.
Anna-karin
För mig tog det 45 minuter att laga rätten. Eftersom att jag kan räknas till en av de många fattiga studenter så bytte jag ut en del ingredienser mot det jag hade hemma. Äger tyvärr ingen stavmixer och jag glömde att köpa rädisor. Även fast jag saknade några ingredienser, hade tillsatt några nya och råkat få potatisarna lite överkokta så smakade det himmelskt gott. Utav detta kan jag konstatera att man inte kan misslyckas med detta recept och att man kan ändra det utifrån sin egna smak. Jag kommer helt klart att laga detta igen. Det är inte för dyrt och det är okomplicerat och lätt att komma ihåg.
Sara
Ganska gott och ett recept som tvingade mig att tänka till, jag äter inte köttkorv, helst inte korv alls. Så jag brynte quornfileer och gav den korvsmak genom att i stekpannan tillsätta tomatpuré, pressad vitlök och chipotle (rökt chili), slå på lite vatten och låta det koka ett tag. Jag skippade rädisor, spenat och sockerärter i potatissalladen efter som det inte är säsong för dyligt. Tog vanlig lök, vanlig senap och en grönsaksbuljongtärning till dressingen. Hembakt bröd och drack en flaska överblivet julöl smakade gott till.
Göran
Kryddkorv äts ofta i detta hem. dock inte med så stor variation, eftersom den mest närliggande butiken bara har två sorter. Alltså var jag nyfiken på salsiccia och vid ett besök i en större butik var det inte heller svårt att hitta. Fransk potatissallad som tillbehör var ett bra val, det kändes betydligt fräschare än den traditionella svenska. Över huvud taget kändes rätten hälsosam och den var enkel att tillaga, även om potatisen tog lite längre tid än beräknat på sig för att svalna. Bra grundingredienser, men rätten föll mig ändå inte riktigt i smaken, möjligen beroende på kaprisens beska. Korven kändes också en aning seg. Dock uppskattades den av mitt middagssällskap.
Emma
Jag tyckte att det var väldigt gott men lite mycket potatissallad till korven. Receptet var lätt att följa men det tog ca 40 min att laga det för mig. Har tidigare gjort liknande dressingar och det var väldigt fräscht med så mycket grönsaker till. Jag hade i lite extra rädisor då mängden i receptet kändes så lite.
Lina
Under julen hade vi lite tid över och gjorde 5 meter salsiccia. Denna tog vi nu fram från frysen och använde. Steka korv och koka potatis, det gick i ett nafs. Dressingen piffade till alltsammans. Bra med smak. Ungarna bara åt och var tysta.
Sandra
God och kryddig smak tack vare senapen, korven och kaprisen. Salladen var en ny kryddig smakupplevelse med sting! Korven hade vi inte provat tidigare - också en smakupplevelse. För mycket potatis i förhållande till övriga ingredienser. Lätt att följa receptet och lätt att hitta ingredienser i ICA-affären. Aptitlig och fräsch uppläggning. En kryddig 3-a på en femgradig skala.
Birgitta