Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Salsiccia baresi

Denna smakrika rätt gör du genom att steka smulad Salsicciakorv och sedan tillsätta spenat, kokta pastasnäckor och tomat. Servera sedan din snabba, mumsiga Salsiccia baresi med parmesanost och en rå äggula.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastasnäckorna och håll varmt. Strimla de torkade tomaterna.
  2. Ta bort skinnet på korven och smula innehållet i en varm stekpanna med olivolja. Stek hastigt under omrörning. Tillsätt spenaten, rör så den endast hinner sloka lite, den får inte bli för mjuk.
  3. Rör i pastan och de strimlade tomaterna. Fördela på varma tallrikar och toppa med halverade körsbärstomater. Salta och peppra.
  4. Servera med parmesanosten och en äggula på varje. Det är gott att stänka lite balsamvinäger över. Bjud nymalen svartpeppar och flingsalt till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pastasnäckor
  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 1 msk olivolja
  • 2 salsicciakorvar (rå korv)
  • 3 msk olivolja
  • 300 g färsk spenat
  • 12 körsbärstomater
  • 4 råa äggulor
  • riven parmesanost
  • nymalen svartpeppar
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?