Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salsatoppad rostas

Salsatoppad rostas är rostbiffens filé som steks och på toppen tillsätter du en angenäm salsa av grön chili, avokado, silverlök och basilika. Servera med bakad potatis och varma tomathalvor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salsa: Börja med salsan. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Skala, kärna ur och fintärna avokadon. Skala och finhacka löken. Hacka basilikan. Blanda alla ingredienser till salsan och låt stå ca 30 min i rumstemperatur för att mogna.
  2. Putsa och skär rostas i 8 skivor (för 4 port). Krydda köttet runt om med salt och peppar. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs köttet i och får steka ca 2 min/sida. Fördela salsan på köttet och servera med bakad potatis och varma tomathalvor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rostasfilé (filé från rostbiffen)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 msk smör eller margarin till stekning
Salsa
  • 2 gröna chili t ex poblano
  • 1 avokado
  • 1 liten silver- eller gul lök
  • 1 kruk basilika
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 msk olja
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan