Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Salsasallad med persika och skinka

Läcker salsasallad med söta konserverade persikor, salt rökt skinka, krämig getost och syrlig vitvinsvinäger. En fullkomligt hänförande smakupplevelse. Servera din salsasallad med kokt potatis, parmaskinka och ett färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen. Skölj bönorna. Häll av och skär paprikan i grova strimlor. Skala och finhacka rödlöken. Skär persikan i 1/2 cm-stora bitar.
  2. Blanda bönor, paprika, rödlök, persika, gräslök med olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Smula ner getosten.
  3. Servera salsasalladen med rökt skinka eller parmaskinka, färskt bröd och kokt potatis.

I näringsberäkningen ingår potatisen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 1 burk vita bönor (à 410 g)
  • 1 burk grillad paprika (à 290 g)
  • 1 liten rödlök
  • 2 persikohalvor (konserv)
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 50 g getost
  • 200 g tunna skivor rökt skinka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2272 kJ / -1 kCal
Fett: 25,8 g
Läs mer om näringsvärden