Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Salsa de rocio

Salsa de rocio är en het salsa av torkade chilifrukter, jalapeño, tomater och lök. Denna goda salsa mixas till önskad konsistens och tillagningstiden är ungefär 45 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken grovt och skala vitlöksklyftorna. Rosta lök och vitlök i en torr stekpanna under ständig omrörning tills de fått färg och lite svarta fläckar. Lägg åt sidan.
  2. Skär av ändarna på tomaterna och rosta även dem i stekpannan tills skalet börjar lossna. Lägg åt sidan.
  3. Rosta jalapeñon i stekpannan tills den fått ordentligt med färg. Lägg åt sidan.
  4. Rosta den torkade guajillon och svartpepparn i stekpannan tills de börjar svälla upp och dofta. Lägg åt sidan.
  5. Hacka jalapeñon och tomaterna grovt, mal svartpepparkornen i en mortel. Mixa alla ingredienser i en mixer eller med en stavmixer. En kort stund om man vill ha salsan "matig", längre om den ska vara helt slät.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 liten gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 1 liten jalapeño (färsk chilifrukt)
  • 2 medelstora torkade chilifrukter (helst guajillo)
  • 1/2 tsk hela svartpepparkorn
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer