Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Salmings steak sauce

Salmings steak sauce är en grillsås med ingredienser som lockar dig till grillen! Vad sägs om att servera såsen ljummen eller kall till mustigt fläskkött, saftig kyckling eller smakrikt vitlöksspäckat lamm?

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olja i en kastrull utan att den tar färg.
  2. Blanda ner alla ingredienser utom chokladen. Låt sjuda ca 15 minuter utan lock. Ta kastrullen från värmen.
  3. Hacka chokladen grovt. Blanda ner i kastrullen tills den smälter. Krydda med salt.
  4. Mixa såsen slät i matberedare eller med stavmixer. Servera kall eller ljummen till grillat kött.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på chokladen. I övrigt är såsen fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut HP-såsen.

Tips

Klockren till grillat, speciellt fläskkött, kyckling eller lamm.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl ketchup
  • 1/2 dl HP-sås
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1 1/2 dl tomatjuice
  • 1/2 dl svartvinbärsgelé
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 msk worcestersås
  • 1 - 1 1/2 tsk Liquid smoke
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 20 g mörk choklad (70 %)
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer