Salmacarpaccio med smörsås och pepparrot

Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Salmacarpaccio med smörsås och pepparrot

Rå lax med smörsås och pepparrot är kanske lax när den är som bäst. Färsk pepparrot bryter av mot den lena laxen och rätten rundas av med en krämig smörsås.

Salmacarpaccio med smörsås och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
500 g Salma lax (eller annan laxfilé)
1 schalottenlök
2 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
50 g smör
2 tomater
blandade örter (basilika, körvel, gräslök)
1 tsk dijonsenap
1 bit pepparrot

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1924 KJ / 461 kCal
Fett35.4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater3.3 g
Protein24.3 g

Testa liknande recept

  • Smöra som proffsen
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rökt lax på Brittas kavring
    Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Toast med pocherat ägg och sparris
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad