Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Salladsjuice

Romansallad och rucola som körs genom en råsaftcentrifug och smaksätts med vinäger och olivolja är ett nyttigt och snabbt sätt att få i sig dagens grönsallad med vinägrett.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kör romansallad och rucola genom en råsaftcentrifug.
  2. Smaka av juicen med olja, vinäger, salt och lite peppar.
  3. Häll upp i glas och servera.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 romansallad (à 250 g) eller motsvarande mängd färsk spenat
  • 1 näve ruccola
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 350 kJ / 84 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept