Salladsdolmar med kall gazpachosås

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Salladsdolmar med kall gazpachosås

Bjud dina gäster på supergoda salladsdolmar med kall gazpachosås. Ställ din släta sås kallt och fyll sedan dina mjuka salladsblad med en härlig röra av ris, ost, vitlök och purjolök. Värm de fyllda dolmarna och servera direkt med den mumsiga såsen.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1997

Salladsdolmar med kall gazpachosås

Ingredienser

4 portioner
2   salladskål eller grönsallad
1 dl  grötris
2 dl  grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1   purjolök
1 l  färska champinjoner eller annan svamp
1 - 2   vitlöksklyftor
salt
nymalen svartpeppar
1 dl  riven ost gärna parmesan eller västerbotten

Sås

1   röd paprika
2   tomater
1/2   rödlök
1   bit gurka (1 bit motsvarar 10 cm)
1   förp passerade tomater (à 500 g)
ev 1   vitlöksklyfta
olja
vinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Klassiska kåldolmar
Betyg 3.9 av 5.
156 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minigazpacho
Betyg 2.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risgrynsgröt - mjölkfri
Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Feta- och grönsaksfyllda vitkålsdolmar i tomatsås
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsdolmar i tomatsås
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risgrynsgröt i ugn
Betyg 4.5 av 5.
203 personer har röstat
Över 60 min att tillaga