Salladsdolmar med kall gazpachosås
Bjud dina gäster på supergoda salladsdolmar med kall gazpachosås. Ställ din släta sås kallt och fyll sedan dina mjuka salladsblad med en härlig röra av ris, ost, vitlök och purjolök. Värm de fyllda dolmarna och servera direkt med den mumsiga såsen.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1997
Ingredienser
4 portioner
2 salladskål eller grönsallad
1 dl grötris
2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 purjolök
1 l färska champinjoner eller annan svamp
1 - 2 vitlöksklyftor
salt
nymalen svartpeppar
1 dl riven ost gärna parmesan eller västerbotten
Sås
1 röd paprika
2 tomater
1/2 rödlök
1 bit gurka (1 bit motsvarar 10 cm)
1 förp passerade tomater (à 500 g)
ev 1 vitlöksklyfta
olja
vinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer