Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sallad Sapporo

Sallad Sapporo är en smidig och bedårande rätt som passar utmärkt att ta med på picknicken. Festliga glasnudlar får en härlig smak av risvinäger och soja och toppas sedan med crabsticks och lyxiga räkor.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vinäger, soja och socker.
  2. Koka nudlarna mjuka i rikligt med vatten, det tar 2-3 minuter. Häll av nudlarna och spola i kallt vatten.
  3. Skala räkorna. Dela och skiva gurkan tunt. Strö på lite salt. Låt stå i ca 5 minuter. Häll av vattnet.
  4. Skär krabbpinnarna i fina strimlor. Skala det gula på citronen med potatisskalare. Strimla det fint med kniv.
  5. Blanda allt utom citronskalet. Låt stå i ca 1 timme.
  6. Lägg upp och garnera med citronskalet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl japansk risvinäger eller annan mild vinäger
  • 4 msk soja
  • 4 msk socker
  • 60 g glasnudlar
  • 200 g räkor med skal
  • ca 1/2 tsk salt
  • 4 crabsticks
  • 1 citron
  • en halv gurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?