Sallad romana | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad romana

Sallad romana är en fräsch, krispig och smakfull sallad med romansallad, tomat, persilja, olivolja, vitlök, salt, peppar och bröd som du rostar och skär till stänger. Salladen blir extra festlig om du serverar den i en djup skål eller ett glas!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka tomaterna och persiljan. Pressa vitlöken och blanda med olivoljan. Smaka av med salt och peppar.
  2. Plocka isär sallatsbladen från stammen. Rosta eller stek brödskivorna, skär dem i tunna stänger och doppa i dressingen.
  3. Arrangera salladen och brödstängerna i en djup skål.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 soltorkade tomater
  • 1/2 knippe persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 romansallat
  • 2 skivor bröd
Lägg till i inköpslistan