Sallad på vita bönor med senapsdressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sallad på vita bönor med senapsdressing

Bjud på en smakrik måltid med detta recept på fräsch sallad på vita bönor med len senapsdressing. Rör ihop bönorna, som fått dra i den goda, örtkryddade dressingen, med lök och sparris före du varvar med sallad och gurka. Duka fram och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg bönorna i rikligt med vatten över natten. Låt rinna av. Koka bönorna mjuka i nytt vatten i ca 1 timme.
  2. Skär bort den nedersta träiga biten av sparrisen. Skär resten i två centimeter långa bitar. Koka i lättsaltat vatten i ca 3 minuter.
  3. Dela gurkan på längden, skiva den. Skala och finhacka löken.
  4. Dressing: Vispa samman oljorna med senapen. Vispa ner vattnet. Salta, peppra och blanda ner basilikan. Häll dressingen över de varma bönorna och låt dem dra i minst 1 timme.
  5. Blanda bönorna med löken och sparrisen. Varva med gurka och sallad.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 5 dl torkade vita bönor
  • 2 knippen färsk vit sparris
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 l ruccolasallad i tråg
Senapsdressing
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl matolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl hett vatten
  • örtsalt
  • peppar
  • 1 dl hackad färsk basilika
Lägg till i inköpslistan