Sallad med risnudlar och räkor
Här är en utsökt asiatisk sallad med risnudlar och räkor. En matig, spännande och exotisk rätt som passar lika bra till vardag som fest och är en höjdare på buffébordet!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1999
Ingredienser
4 portioner
500 g räkor med skal
3 msk kycklingbuljong
1 tsk pressad citronsaft
2 tsk fisksås t ex nam pla eller salt
2 msk hackad färsk koriander
100 g risnudlar kallas ibland cellofannudlar
1 gul lök
1 salladslök
grönsallad eller kinakål
För alla
Kontrollera innehållet i buljongen, nudlarna och nam pla. I övrigt är rätten fri från mjölkprotein, laktos, ägg och gluten.
Gör så här
Tips
Räkorna kan bytas ut mot stekt kyckling eller fläskkött eller rent av en blandning av alla tre.
Har du lagat receptet?
Kommentarer