Sallad med risnudlar och räkor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med risnudlar och räkor

Här är en utsökt asiatisk sallad med risnudlar och räkor. En matig, spännande och exotisk rätt som passar lika bra till vardag som fest och är en höjdare på buffébordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna. Blanda den kalla buljongen med citronsaft, fisksås och koriander. Lägg i räkorna.
  2. Lägg nudlarna i blöt i hett vatten i 10 minuter. Skala och skiva lökarna. Häll nudlarna i ett durkslag och låt dem rinna av.
  3. Lägg en bädd av grönsallad eller kinakål på ett fat. Ta upp nudlarna och blanda försiktigt med löksorterna och räkorna. Lägg på salladsbädden.

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen, nudlarna och nam pla. I övrigt är rätten fri från mjölkprotein, laktos, ägg och gluten.

Tips

Räkorna kan bytas ut mot stekt kyckling eller fläskkött eller rent av en blandning av alla tre.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g räkor med skal
  • 3 msk kycklingbuljong
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 tsk fisksås t ex nam pla eller salt
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 100 g risnudlar kallas ibland cellofannudlar
  • 1 gul lök
  • 1 salladslök
  • grönsallad eller kinakål
Lägg till i inköpslistan