Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med pilgrimsmusslor, Västerbottensost och äpple

Här är en fräsch och lyxig sallad med pilgrimsmusslor, Västerbottensost och äpple. Salladen gör du på romansallad, sockerärter och äpple och till det en dressing på fyllig Västerbottensost och crème fraiche som du toppar med pilgrimsmusslor. Utsökt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt romansalladshuvudet i bitar. Kärna ur och skiva äpplet. Strimla sockerärterna. Blanda till en sallad.
  2. Blanda den rivna Västerbottensosten med lätt crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Fördela salladen på 4 tallrikar (för 4 port) och ringla dressingen över.
  4. Stek pilgrimsmusslorna i het panna. Lägg dem på salladen och hyvla lite Västerbottensost över.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 pilgrimsmusslor
  • 1 romansalladshuvud
  • 1 äpple
  • 150 g sockerärtor
Dressing
  • 1 dl riven Västerbottensost + några skivor till garnering
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan