Sallad med lätt halstrad gravlax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med lätt halstrad gravlax

Här är ett underbart recept på en fräsch och krispig sallad med lätt halstrad lax. Salladen innehåller smarrig sparris, paprika, mango, gurka och spenat. Förgyll gärna salladen med en dressing som du gör på balsamvinäger, olivolja och sweet chilisås.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek laxskivorna hastigt i aningen olivolja. Tänk på att de smakar saltare när de stekts.
  2. Ansa sparrisstängerna och dela dem i 3 bitar. Koka dem till lagom tuggmotstånd.
  3. Skiva paprikan och mangon, dela gurkan i långa strimlor. Lägg upp alla ingredienser, först spenatbladen, sedan grönsakerna. Toppa med laxskivorna och ev lite chili.
  4. Servera gärna med en sås gjord på 1 del balsamvinäger, 3 delar god olivolja och 2 delar sweet chilisås som mixas samman.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 2 cm-tjocka skivor gravad lax
  • 2 gröna sparrisstänger
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 mango
  • 5 cm gurka
  • 5 spenatblad
  • ev finhackad röd chilifrukt
Lägg till i inköpslistan