Sallad med knaprigt fläsk och bröd i senapsvinägrett

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Sallad med knaprigt fläsk och bröd i senapsvinägrett

Den här förtjusande salladen är ultimat att servera som en lättare lunch eller som tillbehör till steken. Du sveper in spröda salladsblad i en ljuvlig senapsvinägrett och tillsätter knaprigt salt fläsk och rostade brödtärningar.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Sallad med knaprigt fläsk och bröd i senapsvinägrett

Ingredienser

4 portioner
2 msk rödvinsvinäger
2 msk dijonsenap
1/2 grovmalen svartpeppar
1 dl olivolja
4 tjocka skivor lantbröd (gärna gårdagens)
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja till stekning
200 g rökt fläsk
100 g salladsblad (t ex frisé, lollo rosso, rucola)
1 dl hackade färska örter (t ex gräslök, persilja, dragon, salvia)
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

En ganska matig sallad, men man kan använda den som förrätt också. I Frankrike serveras den ofta med ett ägg i.

Anna-lena

2009-12-14

Testa liknande recept

Äggröra med sidfläsk på rostat bröd
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkarré med smakrik potatissallad
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolbulle
Betyg 4.5 av 5.
166 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad flinta och toscansk brödsallad med dinkel
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nävgröt
Betyg 4.1 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassiskt paltbröd med fläsk och vit sås
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga