Sallad med knaprigt fläsk och bröd i senapsvinägrett

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Sallad med knaprigt fläsk och bröd i senapsvinägrett

Den här förtjusande salladen är ultimat att servera som en lättare lunch eller som tillbehör till steken. Du sveper in spröda salladsblad i en ljuvlig senapsvinägrett och tillsätter knaprigt salt fläsk och rostade brödtärningar.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Sallad med knaprigt fläsk och bröd i senapsvinägrett

Ingredienser

4 portioner
2 msk  rödvinsvinäger
2 msk  dijonsenap
1/2   grovmalen svartpeppar
1 dl  olivolja
4   tjocka skivor lantbröd (gärna gårdagens)
2   vitlöksklyftor
1 msk  olivolja till stekning
200 g  rökt fläsk
100 g  salladsblad (t ex frisé, lollo rosso, rucola)
1 dl  hackade färska örter (t ex gräslök, persilja, dragon, salvia)
salt

För alla

Fri från mjölk och ägg, under förutsättning att man väljer lämpligt bröd.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

En ganska matig sallad, men man kan använda den som förrätt också. I Frankrike serveras den ofta med ett ägg i.

Anna-lena

2009-12-14

Testa liknande recept

Äggröra med sidfläsk på rostat bröd
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolbulle
Betyg 4.5 av 5.
161 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Böckling med kaviaryoghurt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nävgröt
Betyg 4 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkarré med smakrik potatissallad
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga