Sallad med knaprigt fläsk och bröd i senapsvinägrett
Den här förtjusande salladen är ultimat att servera som en lättare lunch eller som tillbehör till steken. Du sveper in spröda salladsblad i en ljuvlig senapsvinägrett och tillsätter knaprigt salt fläsk och rostade brödtärningar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008
Ingredienser
4 portioner
2 msk rödvinsvinäger
2 msk dijonsenap
1/2 grovmalen svartpeppar
1 dl olivolja
4 tjocka skivor lantbröd (gärna gårdagens)
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja till stekning
200 g rökt fläsk
100 g salladsblad (t ex frisé, lollo rosso, rucola)
1 dl hackade färska örter (t ex gräslök, persilja, dragon, salvia)
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
En ganska matig sallad, men man kan använda den som förrätt också. I Frankrike serveras den ofta med ett ägg i.
Anna-lena
2009-12-14