Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med knaprigt fläsk och bröd i senapsvinägrett

Den här förtjusande salladen är ultimat att servera som en lättare lunch eller som tillbehör till steken. Du sveper in spröda salladsblad i en ljuvlig senapsvinägrett och tillsätter knaprigt salt fläsk och rostade brödtärningar.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa samman vinäger, senap och svartpeppar i en skål. Fortsätt vispa och häll i oljan lite i taget. Såsen ska bli krämig. Smaka ev av med mer vinäger, salt och peppar.
  2. Skär fläsk och bröd i 2x2 cm stora tärningar. Skala och hacka vitlöken. 
  3. Riv salladsbladen grovt. Fördela salladsblad och örter på tallrikar eller ett fat.
  4. Värm olivolja i en stekpanna. Stek fläsket knaprigt, ta upp det och lägg i brödtärningarna och låt dem bli krispiga. Tillsätt vitlöken, rör om och lägg tillbaka fläsket i stekpannan. Rör runt.
  5. Fördela fläsk och bröd över salladen. Ringla dressingen över och servera genast.

För alla

Fri från mjölk och ägg, under förutsättning att man väljer lämpligt bröd.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 grovmalen svartpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 4 tjocka skivor lantbröd (gärna gårdagens)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 200 g rökt fläsk
  • 100 g salladsblad (t ex frisé, lollo rosso, rucola)
  • 1 dl hackade färska örter (t ex gräslök, persilja, dragon, salvia)
  • ev salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info