Sallad med knaprigt fläsk och bröd i senapsvinägrett

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Sallad med knaprigt fläsk och bröd i senapsvinägrett

Den här förtjusande salladen är ultimat att servera som en lättare lunch eller som tillbehör till steken. Du sveper in spröda salladsblad i en ljuvlig senapsvinägrett och tillsätter knaprigt salt fläsk och rostade brödtärningar.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Sallad med knaprigt fläsk och bröd i senapsvinägrett

Ingredienser

4 portioner
2 msk rödvinsvinäger
2 msk dijonsenap
1/2 grovmalen svartpeppar
1 dl olivolja
4 tjocka skivor lantbröd (gärna gårdagens)
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja till stekning
200 g rökt fläsk
100 g salladsblad (t ex frisé, lollo rosso, rucola)
1 dl hackade färska örter (t ex gräslök, persilja, dragon, salvia)
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • En ganska matig sallad, men man kan använda den som förrätt också. I Frankrike serveras den ofta med ett ägg i.

    Anna-lena

Testa liknande recept

  • Fläskkarré med smakrik potatissallad
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Böckling med kaviaryoghurt
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kolbulle
    Betyg 4.4 av 5.177 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Nävgröt
    Betyg 4 av 5.48 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad