Sallad med drakfrukt, gurka, mynta och jordnötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Sallad med drakfrukt, gurka, mynta och jordnötter

Bjud på en annorlunda sallad med inspiration från det sydamerikanska köket. Den söta drakfrukten påminner om både kiwi och melon i smaken och passar därför bra ihop med den friska myntan och gurka. Toppa salladen med salta jordnötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela gurkan på längden, kärna ur och skär den i ca 1 cm stora tärningar.
  2. Skala drakfrukten med en kniv och skär i tärningar. Ansa salladslöken, strimla den och myntan. Pressa saften ur limen. Blanda allt i en skål.
  3. Krossa jordnötterna och strö dem på salladen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gurka
  • 1 drakfrukt (1 drakfrukt motsvarar ca 300 g)
  • 2 salladslökar
  • 1/2 kruka mynta
  • 1/2 lime
  • 1 dl rostade och saltade jordnötter
Lägg till i inköpslistan