Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Evas morotssallad med bacon

För att göra morotssalladen lite matigare så kan du tillsätta bacon. Blanda till salladen av morötter, baconet, purjolök, örtsalt, olivolja, cottage cheese och körsbärstomater. Servera morotssalladen och bacon tillsammans med en smörgås.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek bacon skivor och låt fettet rinna av på hushållspapper.
  2. Hyvla stora morötter på längden med en potatisskalare och skiva sköljd purjolök.
  3. Stek grönsakerna i olivolja så att de har tuggmotstånd kvar, krydda med örtsalt och svartpeppar.
  4. Lägg allt på en tallrik med t ex körsbärstomater och cottage cheese.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 4 skivor bacon
  • 3 stora morötter
  • 1/2 sköljd purjolök
  • olivolja
  • örtsalt
  • svartpeppar
  • körsbärstomater
  • cottage cheese
Lägg till i inköpslistan