Mattes favoritmacka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Mattes favoritmacka

En smaskig och mättande macka som snabbt blir en favorit! Har du köttbullar kvar från gårdagens middag kan du med fördel använda dessa. Dressingen gjord på lättcrème fraiche, lättmajonnäs och senap passar utmärkt till.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 smörgåsar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda lättcrème fraiche, lättmajonnäs, stark senap, örtsalt samt svartpeppar. Bred dressingen på det mörka formbrödet eller annat gott fullkornsbröd.
  2. Dela köttbullar och lägg på bröd. Fördela dressingen över samt finstrimlad isbergssallad. Toppa med rostad lök och täck med varsin brödskiva. Kläm ihop försiktigt och slå eventuellt in i plast- eller aluminiumfolie.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraichce (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 2 smörgåsar
  • 3 msk lätt crème fraiche
  • 3 msk lättmajonnäs
  • 2 msk stark senap
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor formbröd eller annat gott fullkornsbröd
  • 10 köttbullar
  • 2 dl finstrimlad isbergssallad
  • 1 msk rostad lök
Lägg till i inköpslistan