Sallad med äpplen och kyckling i kardemummamarinad

En annorlunda sallad med toner av höst är denna med äpplen och kyckling i kardemummamarinad. De marinerade och ugnsstekta kycklingfiléerna kombinerar du med äpplen, fikon och chèvre vilket ger dig både den härliga sötman och sälta därtill.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stFantastiskt god sallad, passar perfekt på höstkanten när det finns goda svenska äpplen och de färska fikonen är bra. Hade den på en buffé och den blev mycket uppskattad och receptet spreds friskt!
Charlotte
Supergott! Och enkelt! Marinaden är verkligen god. Vi hade inte fikon och inte heller jordnötter. Vi tog fler äpplen istället och salladsnötter som finns att köpa i en påse. Jättegott! Dessutom gjorde vi en sås av resterna av marinaden och hällde på lite...! Mums!
Maisa
Den här rätten var mycket god, och allt som jag tillagat gick åt. Eftersom jag hade svårt att få tag i chevréost tog jag fetaost vilket också var gott, så man kan nog byta ut ingredienser utan att det förstör rätten.
Lena
kanongott och enkelt!! Jag gör det ofta, när det varit svårt att få tag på fikon har jag använt nektariner istället. Det blir också mycket gott.
Pia
Prova receptet med Chevré och osaltade jordnötter, finns att köpa i hälsokostaffärer och hos orientaliska grönsakshandlare. Jättegott!
Anne-li