Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sallad med apelsin, tomat och oliver

Frisk och mycket smakrik sallad med apelsiner, tomater och oliver. En sallad utöver det vanliga och ett perfekt tillbehör till en smakstark ostpaj. Serveras även med fördel till lammstek.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj rucola och tomater. Dela ev tomaterna.
  2. Skär apelsinen i hinnfria klyftor.
  3. Ansa och skölj purjolöken. Skär den i fina ringar.
  4. Lägg grönsakerna på 1 eller 2 uppläggningsfat (för 8 port). Lägg på oliver. Ringla över olivolja och balsamvinäger. Strö över flingsalt.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 askar ruccola (à 70 g)
  • 2 askar körsbärstomater (à 250 g)
  • 3 apelsiner
  • 1 liten purjolök
  • 2 dl svarta oliver
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan