Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Sallad criolla med grillad lök och tomat

Låt även salladen få smak av grillen! I den här salladen blandas grillad lök och tomat med en blandning av persilja, olja, salt och peppar. Somrigt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg lökarna (med skal) på den glödande kolen och baka ca 30 minuter. Vänd på dem då och då. Låt svalna.
  2. Grilla tomaterna tills de får lite färg. Ta bort det brända skalet från löken. Skär löken i mindre bitar. Skär ev tomaterna i mindre bitar.
  3. Blanda lök och tomat med persilja, olja, salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 gula lökar
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 399 kJ / 95 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer