Saftigt potatisbröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saftigt potatisbröd

Saftigt potatisbröd är ett mättande och gott bröd som du tillagar på potatis, mjölk, jäst och vetemjöl. Bröden smakar som allra bäst när man äter dem nygräddade med en klick smör.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt den svalna.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skala och mosa potatisen och blanda med rapsolja, mjölk, jäst tills jästen löst sig i vätskan. Rör ner salt och mjöl. Tillsätt eventuellt mer mjöl för en smidig deg.
  4. Arbeta degen smidig och forma runda, ca 1 cm tjocka kakor. Grädda genast tills brödet har fått lite färg, 7-9 minuter. Ät bröden nygräddade med smör.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 1/2 dl rapsolja
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst
  • 1 tsk salt
  • 12 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan