Saftiga röda bröd
Ett roligare alternativ för en mysig höstfika kan vara att bjuda på hembakta, saftiga, röda bröd. Rödbetorna bidrar till den härliga färgen och tillsammans med vetekross, mjöl och salt blir det ett uppskattat tilltugg att bjuda på.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1997
Ingredienser
20 st
3 dl vatten
1 1/2 dl vetekross
2 färska rödbetor
25 g färsk jäst
3 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
ca 8 dl vetemjöl special
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lite luddigt skrivet recept. Hur mycket vatten ska man tex blanda jästen med och ska man skiva varje längd i 20 bitar? Mina bullar blev små och kompakta men uppskattades ändå, kanske tack vare den skojiga färgen!
Björn
2006-08-21brödet blev lite väl kompakt, men iofs bytte jag lite ingredienser också. Tog en dl lingonsylt istf rödbeta och en halv dl linfrön istf grahamsmjöl. Men de blev supergoda!
Alex
2006-02-20Gott att värma frysta bröd i mikron till mellanmål. Känns nybakat och gott med smör och ost på.
Irja
2004-04-23